KAUFLAND şochează ROMÂNIA! Se întâmplă ÎN TOATE MAGAZINELE.Au anunţat acum, ÎNCEPE

Retailerii dau semne că au înţeles direcţia spre care se îndreaptă piaţa din România: consumatorii caută şi doresc să cumpere tot mai mult produse fabricate pe plan local, de către producători care asigură locuri de muncă şi plătesc taxe ce ajută comunităţile locale să se susţină. Iar noua faţă a retailului începe să se vadă cel mai bine la Kaufland, prima reţea care, de altfel, a şi făcut un program cu o asociaţie de producători pentru a vinde fructe şi legume româneşti în cadrul programului ”Țara mea”.

Potrivit reprezentantului lanţului de retail, susţinerea producătorilor români reprezintă un pilon important al strategiei de business Kaufland România. Astfel, toate sortimentele de pâine sunt produse în România, în timp ce ouăle de la găini autohtone au o prezenţă la raft de 90%, iar mierea românească se găseşte în procent de 60%.

”Avem peste 50% din produsele oferite în magazine cu ţara de origine România. Încă de la început, din 2005, am ales să susţinem producţia autohtonă, această susţinere fiind şi prima noastră opţiune în politica de achiziţii. Ne preocupăm şi de semnalizarea corespunzătoare a produselor româneşti la raft.

La nivel de achiziţie putem spune ca 100% din sistemul de panificaţie este din produse provenite din România, avem 13 magazine şi cu aproximaţie 150 de furnizori de panificaţie ne livrează zilnic pâine proaspătă. La ouă, 90% din articolele de la raft sunt cumpărate din România, iar la miere 60%. În ultimii trei ani am încercat să mărim numărul de produse lactate cu articole provenite din România.

Numărul acestor articole a crescut anual cu 15%, care acum este mai mare de jumătate din întreg sortimentul de lactate”, a declarat Ionuţ Parfente, directorul Departamentului de Achiziţii Legume şi Fructe Kaufland, prezent în cadrul Conferinţei MediafaxTalks ”Fermierii României”, un eveniment organizat de Mediafax.ro în parteneriat cu Agrointeligenţa.

sursa: revistafresh.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *