Povestea cutremurătoare a doi soţi care au murit în teribilul accident din Austria. Veneau în România pentru a fi naşii unor prieteni

Doi tineri, soț și soție, au murit în teribilul accident de circulație petrecut duminică în Austria. Ionuț și Ioana Datu munceau în Germania și se întorceau în țară pentru a fi nașii de cununie ai unor prieteni.

Ionuț avea 34 de ani, iar Ioana 30 de ani. Ei s-au căsătorit în urmă cu un an, în Movileni, județul Olt, de unde era originar tânărul, după datina străbună, în curtea părinților băiatului, dar au mers la muncă în Germania unde voriau să strângă bani ca să-și poată deschide o afacere în țară, notează Realitatea Oltului.

Ei au plecat sâmbătă din Germania cu microbuzul aparținând firmei Olimpia Travel din Satu Mare și vroiau să ajungă în țară unde urma ca peste zece zile să fie nași.

Însă drumul lor s-a întrerupt brusc lângă Viena, în cumplitul accident în care au mai murit alte 3 persoane și îcă 3 au fost rănite grav.

”Impactul extrem de puternic i-a desfigurat încât recunoașterea victimelor nu se poate face decât pe baza probelor ADN. Până acum doar bărbatul a fost clar identificat pe baza probelor date de o soră a lui Ionuț, aflată și ea la muncă în Germania. În vederea identificării tinerei, un membru al familiei sale a plecat astăzi în Austria”, mai notează Realitatea Oltului.

Potrivit sursei citate, părinții lui Ionuț, bătrâni și bolnavi, au avut nevoie de asistență medicală când au aflat cumplita veste, din presă.

Primarul comunei Movileni, Sorin Toma, a declarat, pentru Mediafax, că bărbatul a putut fi identificat cu ajutorul probelor ADN puse la dispoziție de către o soră a sa, care lucra în Germania și care a mers la fața locului imediat ce a auzit despre tragedie.

Din păcate, soția lui Ionuț nu a putut fi încă identificată, urmând ca rudele tinerei, originară din județul Călărași, să ajungă în zilele următoare în Austria.

Cei doi tineri se numără printre cele cinci victime decedate pe loc, în urma accidentului produs duminică lângă Viena, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *