Ne așteaptă o iarnă grea! Meteorologii au făcut anunțul! Ce avertismente transmit specialiștii pentru sezonul rece

Meteorologii au transmis cum va fi vremea în această iarnă și se pare că nu sunt deloc vești bune. Iată cum va fi vremea și la ce trebuie să ne așteptăm în sezonul rece

Elena Mateescu, directorul Agenției Naționale de Meteorologie, a oferit mai multe detalii despre anotimpul rece, dar și despre efectele încălzirii globale ce afectează inclusiv țara noastră.

„În România, vom avea veri din ce în ce mai călduroase și mai secetoase. Dar, acele perioade de secetă alternează cu perioade cu precipitații excedentare. Chiar și toamna înregistrăm perioade de inundații. Încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari”, a declarat directorul ANM.

„Au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă, mai blândă, iar de la jumătatea lui ianuarie am avut fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă”, a mai adăugat specialistul.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Totuși, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol și ninsori abundente. Temperaturile vor scădea îngrijorător de mult, iar disconfortul va fi extrem de pronunțat.

Sursa: a1.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *